Szabályzat

A versenyen bárki indulhat, akinek egészségi és edzettségi állapota megfelel a verseny terheléséhez és elfogadja, betartja a versenyszabályzatot. Az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és betartja a verseny szabályait. A rendezőség fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, ill. a nevezést a megadott határidő előtt lezárja.

A verseny napján a rajtszám átvétele kizárólag fényképes igazolvány felmutatásával lehetséges. Mindenki csak a saját rajtszámát veheti át, a rajtszám cseréje és átadása más versenyzőnek tilos. A versenyzőknek kötelező a rajtszámot elől, látható módon elhelyezni. Időbüntetést kaphat az, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, vagy nem jól látható módon viseli a verseny ideje alatt. Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki a figyelmeztetés ellenére továbbra is megszegi a rajtszám viselésére vonatkozó szabályokat.

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy babakocsival, kutyával futni tilos. A résztvevő tudomásul veszi, hogy ezek megszegése esetén kizárható.

A versenyen indulóknak tilos elhagynia a kijelölt versenypályát. A verseny közben történt balesetekért, sérülésekért a rendező nem vonható felelősségre. A résztvevő tudomásul veszi, hogy a nevezési díj biztosítást nem tartalmaz.

A teljes távot nem teljesítők vagy egyéb – a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők-, a versenyből kizárásra kerülnek.

A versenyen nyert díjakat csak az eredményhirdetésen, személyesen lehet átvenni, utólagos postázásra/átvételre nincs lehetőség.

A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!

A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak előzetes engedéllyel, egyeztetett formában és módon végezhető.

Vis maior

A résztvevők biztonsága érdekében a pálya teljes vagy egy-egy szakasza változhat vagy törlésre kerülhet. Amennyiben vis maior helyzetben a verseny nem kerül megrendezésre vagy csak módosított pályán, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Felelősség nyilatkozat

A versenyző elismeri, hogy a versenyen a saját felelősségére indul. A nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, melyet a versenyt megelőzően orvosi vizsgálattal erősített meg és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.

A regisztrációnál elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.

A versenyző büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy a nevezésnél megadott adatai a valóságnak megfelelnek.